Skip to content

Bélteki Lackó

Power/Cross Kids

Specialitás:

 
Power

Email:

 
edzo.lacko@gmail.com

Gyakorlat:

 
9 év

Telefon:

 

Social Profile:

 
0%
Erősítés
0%
Gimnasztika
0%
Súlyemeles
0%
Törzserősítés

Bemutatkozás

Személyi edző és csoportos óra oktató, valamint megszállott teljesítménykutató vagyok.

Megközelítőleg tizenhat éves korom óta járok rendszeresen edzőterembe.

Több ilyen helyen jártam, sok embert láttam és rengeteg tapasztalatot szereztem. Természetesen én is az elején kezdtem amikor még azt se tudtam mit merre, hogyan kell megfogni a súlyt, melyik izomcsoportra melyik gyakorlat való, hogyan kéne táplálkozni stb. Sporttalan családból származom így nem volt hagyományőrző fiú, aki követi az apját a pályán vagy hasonló. Gimnáziumi éveimet taposva úgy éreztem itt az idő valahogy kinézni. Tisztán emlékszem, amikor először mentem le egy edzőterembe, egyből magával ragadott a hely. Nyomtam is pár hónapig aztán volt egy kis kihagyás. Erőt vettem magamon és egy barátommal ismét elkezdtem gyúrni a vasat. Ahogy telt az idő a barátaim váltogatták egymást mellettem, senkinek nem volt elég türelme, ereje kivárni az eredményt. Én csak edzettem, nyomtam keményen mert tudtam ha el akarok valamit érni kitartónak kell lennem. Azóta eltelt jó pár év és a leghosszabb kihagyásom másfél hét volt. (Az is betegség miatt.)

Van egy tulajdonságom ami nagyon fontos ebben a sportágban, de az életben is, ez nem más mint hogy nem félek kérdezni. Az önfejlesztés mellet több edzővel és magánemberrel is edzettem, mindenkitől csak tanulni lehetett. Szép lassan megváltoztattam az életformám, elkezdtem még komolyabban, „tudományosan” edzeni és táplálkozni.

Miután az edzőteremben éltem így nem csoda, hogy pultos lettem, így mindenkivel jó volt a viszonyom. Látták rajtam, hogy komolyan veszem és ha tanács kellett sokan fordultak hozzám. Jó érzés volt segíteni nekik és rájöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Kerestem egy jó OKJ-s iskolát és elvégeztem. Rengeteget tanultam ott is.

A fitnesz lényege, hogy nyitott szemmel kell járni a világban, a szerzett tapasztalatokat felhasználva kiszűrni a jó dolgokat és gyakorlatba helyezni őket. Az évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, sokat tanultam az emberi testről edzést és táplálkozást tekintve is. Nincs két ugyanolyan ember, mindenki egy kicsit vagy nagyon más. Ezt figyelembe véve vágok neki minden fogyni, izmosodni vágyó ember edzésének.

Alapvetően klasszikus testépítést oktatok. Úgy gondolom a súlyzós edzés mindennek az alapja. Mellette én is űzök más, kiegészítő sportágakat és ezt javaslom is mindenkinek de kell egy alap erőszint, mozgáskoordináció és izomtudat. Ezt legkönnyebben a súlyzós edzéssel lehet kialakítani.

Szívügyem az emberek egészséges életmódra nevelése. Ennek a legjobb formája a csoportos óra és a személyi edzés illetve a személyes tanácsadás. Jó a kommunikációs készségem, hamar megtalálom az emberekkel a megfelelő hangot. Ha valamit mondok azt én is úgy csinálom vagy kipróbáltam. Az önfejlesztés állandó, a szakma megköveteli.

Nem élsportolókat akarok nevelni, hanem megtanítani az embereknek hogyan éljenek egészségesen, hogyan táplálkozzanak helyesen és hogyan tartsák karban a testüket.

Komolyan veszem a munkámat és hiszem, hogy a mentális állóképesség is fejleszthető, csak kell egy kis támasz. Ezt vállalom. Edzés közben nem csak izmaink ereje hanem az akaratunk is nő. Ez az a tulajdonságunk ami ha elég erős képesek vagyunk általa végig csinálni az edzést, lenyomni azt a bizonyos még két ismétlést vagy akár betartani az étrendet. Tapasztalatom szerint a szigorú diéták során is remekül fejlődik. Ez egy érdekes kör, ha keményen edzek és helyesen táplálkozom erős leszek mentálisan, ha erős vagyok mentálisan menni fog a kemény edzés és a helyes táplálkozás. Ez a képesség kialakítható és fejleszthető. Nem egyszer csináltam már olyan edzéseket amiket elméletben nem tudtam volna mégis teljesítettem, lenyomtam mentálból. Minden tudásomat latba vetve segítek, hogy bárki elérje ezt a szintet ha igazán komolyan gondolja.

Testépítő életmódot folytatva a minden napjaimat szigorú rendszer, beosztás jellemzi. Kitűzött célom a jövőben a versenyzés. Tudom kemény világ de állok elébe. Szeretem a rendet és a fegyelmet. Egy dolgot veszek igazán komolyan, az edzést. A sajátom és másokét egyaránt.
Oktatott óratípusok:

CFC FUNCTIONAL
CFC KIDS
CFC POWER

2012 IWI testépítés-fitnesz sportedző
Végzettségeim:

2012 TRX Suspension Training Course

2014 Sparrowbag Instructor Course

2014 Military Power Cross Trainer